Alembo heeft de MATIE Award towards Internalizing Equality ontvangen van het bestuur van het LGBT Platform Suriname, tijdens de opening van Pride Month Suriname 2023. De prijs werd toegekend voor de continue bijdrage die Alembo heeft – en blijft leveren aan het bevorderen van gelijkheid in Suriname.

Eline Verhek, operationeel directeur van Alembo, is trots op al haar collega’s: “Vanaf de oprichting van Alembo, 18 jaar geleden, zat inclusiviteit in het DNA van Alembo. Door de groei, wat vraagt om andere structuren, heeft inclusiviteit inhoud gekregen in vele vormen die geresulteerd hebben in een arbeidsomgeving, waarin veiligheid voor wie je bent en individuele en groepsontwikkeling kan plaatsvinden. Iets dat elke organisatie nodig heeft om toekomstbestendig te zijn op een professionele en gezonde wijze.”

In de motivatie voor de keuze voor Alembo geeft het LGBT Platform Suriname onder andere aan dat het het strategisch en duurzaam incorporeren van gelijkheid voor eenieder in de bedrijfsvoering, alsook het actief bewerkstelligen van een inclusieve werkplek voor alle personen, maakt dat de bijdrage van Alembo mag dienen als blauwdruk voor andere organisaties en vooral bedrijven die zich bondgenoot van de LGBTIQ-gemeenschap (willen) noemen.

Wat is de MATIE Award?

Sinds 2017 wordt elk jaar (behalve in 2020) de Milestones Achieved Towards Internalizing/Institutionalizing Equality Award ofwel onderscheiding voor mijlpalen bereikt op weg naar het institutioneel of eigen maken van gelijkheid afgekort MATIE, uitgereikt aan een organisatie of individuen die hebben bijgedragen aan het bevorderen van gelijke rechten voor LGBTIQ-personen in Suriname.

Ontvang De Nieuwslijn van de VSB

* indicates required