De in januari 2023 opgerichte Local Content Alliance, een initiatief van de bedrijven OTNV en First Meridian NV, heeft als primaire missie een netwerk te vormen van bedrijven die geïnteresseerd zijn in de groeiende olie- en gassector van Suriname. De focus ligt hierbij specifiek op de kleinere tot middelgrote ondernemingen.

De alliantie is reeds gestart met het organiseren van verschillende activiteiten, waaronder het verzorgen van diverse presentaties, in o.a. het district Nickerie en op de recente SEOGS summit.

Om haar inzet voor de industrie te bekrachtigen, organiseert de Local Content Alliance op zaterdag 4 november de Local Content Development Conference. Tijdens dit evenement, dat plaatsvindt in Hotel Royal Breeze aan de Waterkant, worden diverse keynotes, seminars en paneldiscussies aangeboden. Hierbij wordt kennis gedeeld door experts uit zowel Suriname, de Verenigde Staten als Trinidad, allen met uitgebreide ervaring in de olie- en gassector en/of Local Content Development.

Programma Highlights:

 –          Ileana Ferber, een local content expert uit Houston, USA, verzorgt een seminar over de procurement strategieën van IOCs (International Oil Companies). Ze gaat in op het herkennen van kansen en hoe bedrijven hier effectief op kunnen inspelen.

          Karla Reid, van het Emergency Training Institute of Trinidad & Tobago, neemt de deelnemers mee in haar 25-jarige ervaring binnen de olie- en gasindustrie van Trinidad. In haar seminar legt ze de nadruk op het belang van adequate scholing en training voor de lokale bevolking.

          Ruurd Jukema van First Meridian gaat dieper in op het kiezen van de juiste trainingen en opleidingen om de “readiness” van bedrijven te versterken in zijn seminar.

          Naast deze seminars staan er ook keynotes en paneldiscussies op de planning. Hierin delen zowel lokale als internationale sprekers hun visies en inzichten over onderwerpen als vrouwelijk leiderschap, inclusiviteit in Suriname en ervaringen omtrent local content development.

Details van de conferentie:

          Datum: Zaterdag 4 november 2023
          Tijd: 08.30 – 17.15 uur
          Locatie: Hotel Royal Breeze, Waterkant
          Registratie: https://bit.ly/LocalContentSeminar_2023

Voor meer informatie over de Local Content Alliance of de aankomende conferentie, kunt u contact opnemen via het email adres info@ot-nv.com of een bezoek brengen aan de eventpagina op www.localcontentalliance.sr/lcc2023.

Ontvang De Nieuwslijn van de VSB

* indicates required