We delen graag belangrijke informatie met betrekking tot uw exportactiviteiten naar Barbados. Het Ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij heeft in samenwerking met zijn tegenhanger in Barbados gewerkt aan de officiële Goedgekeurde Productenlijst voor Export naar Barbados. Deze lijst bevat zorgvuldig geselecteerde producten die voldoen aan de vereiste normen van zowel de Surinaamse NPPO als de autoriteiten van Barbados.

Naast de goedgekeurde lijst willen wij benadrukken dat bij de daadwerkelijke export bedrijven zelf verantwoordelijk zijn voor het overleggen van de benodigde keuringscertificaten aan de autoriteiten in Barbados. Dit is een essentiële stap om ervoor te zorgen dat de producten voldoen aan de nodige kwaliteits- en gezondheidsnormen.

Het is ook belangrijk op te merken dat Barbados steekproefsgewijs controles zal uitvoeren op ladingen, zoals ze dit reeds doen bij bedrijven die momenteel exporteren. Deze controles dienen ter verificatie van de conformiteit met de gestelde normen en als een extra waarborg voor de kwaliteit van de geëxporteerde producten.

Het document met de goedgekeurde productenlijst bevat gedetailleerde informatie over verschillende plagen en ziekten die diverse gewassen kunnen beïnvloeden. Van Whiteflies tot Anthracnose, Bacterial Wilt tot Broad Mites, biedt deze lijst een grondig overzicht. De bronvermeldingen zijn gebaseerd op gezaghebbende bronnen, waaronder de ‘Lijst van Plagen en Ziekten van Geteelde Planten in Suriname’ van de Caribbean Plant Protection Commission en andere relevante referenties.

Download het document hier: Pest List Suriname 130723

Gratis Archief Publicaties 

Wist je dat de VSB een rijke geschiedenis heeft vastgelegd in verschillende publicaties. We koesteren deze waardevolle stukjes geschiedenis en willen graag onze passie delen met gelijkgestemden. In ons archief hebben we enkele prachtige oude edities van onze publicaties bewaard. Deze bevatten inzichten, verhalen en ervaringen die de evolutie van werkgeverschap weerspiegelen. Als jij geïnteresseerd bent in het verkennen van deze historische stukken en een dieper begrip wilt krijgen van de ontwikkelingen in de arbeidswereld, nodigen we je uit om je belangstelling te tonen! Stuur ons een bericht op info@vsbstia.org als je graag enkele exemplaren zou willen bemachtigen.

Ontvang De Nieuwslijn van de VSB

* indicates required