Het Suriname Investment & Trade Agency (SITA) schat dat er een latent exportpotentieel van $126 miljoen is voor huidige producten naar bestaande exportbestemmingen. Om dit potentieel te realiseren, hebben bedrijven in Suriname ondersteuning en begeleiding nodig, wat op zijn beurt vereist dat de betrokken organisaties samenwerken.

SITA heeft als doel om als katalysator te fungeren voor deze ondersteuning en wil samenwerken met alle nationale actoren binnen een gemeenschappelijk kader om deze export te ontwikkelen en te bevorderen. In dit kader organiseerde SITA op 6 december 2023 een workshop.

Het doel van deze workshop was om consensus te bereiken onder belangrijke belanghebbenden in Suriname en werkrelaties te vestigen om nationale doelstellingen te realiseren.

De workshop werd geleid door Dr. Mark Hellyer, die uitgebreide ervaring heeft opgedaan bij Export Promotion Organizations over de hele wereld, waaronder in het bredere Caribisch gebied, en momenteel als handels adviseur bij SITA werkzaam is.

Namens de VSB hebben Gerard den Dekker, Roger Hogenboom, Anne Greet Dilweg en Kamlesh Ganesh deelgenomen aan de workshop. Hun bijdrage en betrokkenheid waren van groot belang bij het identificeren van een gezamenlijke aanpak voor het benutten van het exportpotentieel van Suriname.

Ontvang De Nieuwslijn van de VSB

* indicates required