De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) heeft op 6 december 2023 haar Algemene Ledenvergadering gehouden, waar leden samenkomen om belangrijke kwesties te bespreken, besluiten te nemen en plannen voor de toekomst te ontvouwen. De vergadering bood een platform voor een evaluatie van het jaar 2023, inclusief het financieel verslag, activiteitenverslag en het vaststellen van de begroting en het jaarplan voor 2024.

Tijdens de mededelingen aan het begin van de vergadering deelde de voorzitter verheugd mee dat de VSB een nieuwe directeur heeft verwelkomd, Drs. Dayenne Wielingen-Verwey. Dayenne is geen onbekende voor de vereniging; zij heeft eerder gediend als economisch beleidsmedewerker en heeft haar toewijding aan het Surinaams bedrijfsleven bewezen.

In haar vorige functie bekleedde  Dayenne de positie van directeur bij een financiële instelling, waar ze haar ervaring en expertise op het gebied van economie en bedrijfsbeleid aanzienlijk heeft vergroot. Haar professionele achtergrond en diepe betrokkenheid bij de VSB maken haar een waardevolle aanwinst voor de organisatie.

Terugblik op 2023: Financiële en Operationele Prestaties
Voorafgaand aan de presentatie van het financieel verslag kregen de leden van de VSB een uitgebreid overzicht van de prestaties vanin het afgelopen jaar. De financiële staat van de vereniging werd toegelicht, waarbij speciale aandacht werd besteed aan inkomsten, uitgaven en projecten. De nadruk lag op transparantie en verantwoording, wat essentieel is voor het behoud van het vertrouwen van de leden en de stakeholders.

Daarnaast werd een presentatie verzorgd van de activiteiten die in 2023 zijn ondernomen. Hierbij werden successen benadrukt, zoals geslaagde evenementen, effectieve belangenbehartiging en andere initiatieven die bijdragen aan de groei en ontwikkeling van het Surinaams bedrijfsleven.

Vooruitzichten voor 2024: Begroting en Jaarplan
Een cruciaal onderdeel van de Algemene Ledenvergadering was de presentatie van de begroting voor het komende jaar en het bijbehorende jaarplan. De begroting gaf een overzicht van financiële doelstellingen en verwachtingen, terwijl het jaarplan de strategieën en acties uiteenzette die zullen worden ondernomen om deze doelstellingen te bereiken.

De begroting voor 2024 werd opgesteld met een focus op duurzame groei, het stimuleren van innovatie en het versterken van de positie van de VSB als een leidende kracht binnen het Surinaams bedrijfsleven. Leden hadden de gelegenheid om vragen te stellen en suggesties te doen, wat resulteerde in een constructieve dialoog die de betrokkenheid en samenwerking binnen de vereniging bevorderde.

Het jaarplan voor 2024 omvat strategische pijlers zoals leden ondersteuning,ledenondersteuning, belangenbehartiging, educatie en netwerken. De leden keurden het plan goed en erkenden de ambitieuze maar haalbare doelstellingen die de VSB voor het komende jaar heeft gesteld.

Ontvang De Nieuwslijn van de VSB

* indicates required