De VSB deelt hierbij enkele verworvenheden van PAREA die een krachtig licht werpen op de vooruitgang van inclusiviteit en diversiteit in Suriname. Inclusiviteit vormt voor de VSB als werkgeversorganisatie een cruciaal element om een dynamische en rechtvaardige arbeidsmarkt te bevorderen. Het streven naar inclusiviteit staat in directe lijn met meerdere Sustainable Development Goals (SDG’s), waarvan SDG 8 (Waardig Werk en Economische Groei) en SDG 10 (Ongelijkheid Verminderen) met name van toepassing zijn. Door een inclusieve werkomgeving te omarmen, erkent de VSB niet alleen het belang van gelijke kansen voor iedereen, ongeacht achtergrond, geslacht, of identiteit, maar draagt zij ook bij aan de vermindering van sociale ongelijkheid en de bevordering van duurzame economische groei. Een inclusieve benadering binnen organisaties stimuleert diversiteit aan vaardigheden, ervaringen en perspectieven, wat op zijn beurt bijdraagt aan innovatie en veerkracht op de werkplek. Als werkgeversorganisatie committeert de VSB zich aan het verankeren van inclusiviteit als een essentieel principe, niet alleen als een morele verplichting, maar ook als een strategische en duurzame investering in een evenwichtige en bloeiende arbeidsmarkt.

Ingezonden door PAREA: 

Verklaring van Paramaribo Ondertekening: Toewijding aan Inclusiviteit
Tijdens de zevende ondertekeningronde van de Verklaring van Paramaribo hebben ASSURIA N.V en 10 andere bedrijven hun steun betuigd aan inclusiviteit en diversiteit op de werkplek. Deze verklaring symboliseert een toewijding aan gelijke kansen en inclusieve werkomgevingen, wat essentieel is voor het bevorderen van een cultuur van respect en acceptatie binnen organisaties en het biedt een raamwerk voor inclusiviteit op de werkplek en benadrukt de waarde van verschillende perspectieven binnen bedrijven.

HR-workshop tijdens Pride Month: Bewustwording en Impact van Diversiteit
Een interactieve HR-workshop, bijgewoond door 10 bedrijven, richtte zich op het onderzoeken van de impact van diversiteit op de werkplek. De workshop bood inzicht in de rol van diversiteit bij het bevorderen van inclusiviteit, het vergroten van productiviteit en het verbeteren van de bedrijfscultuur. Tijdens de workshop warden cases besproken en activiteiten uitgevoerd, om de voordelen van een inclusieve werkomgeving te illustreren, waarbij de nadruk lag op het creëren van een omgeving waarin elke stem gehoord wordt.

“Love, A History of Hate in Suriname”: Hide, Flee or Suicide (1692 -2021)
Het 366-pagina tellend boek “Love, A History of Hate in Suriname,” geschreven door PAREA-lid Patrick Liesdek, belicht de geschiedenis van de LGBT- community in Suriname. Het biedt een diepgaande kijk op de uitdagingen en triomfen van de LGBT-gemeenschap in het land, waarbij het de aandacht vestigt op het belang van inclusie en gelijkheid. Het biedt inzicht in de strijd voor gelijke rechten en benadrukt het belang van acceptatie en diversiteit binnen onze gemeenschap. Het nodigt uit tot reflectie en dialoog over inclusiviteit op basis van een historische context. Wilt u meer weten over dit boek, ga naar:  https://lgbthistorysuriname.com/

De workshop,de ondertekening van de VVP en de drukkosten voor 100 exemplaren van het boek zijn gefund door Stand With Us, een driejarig project dat wordt uitgevoerd door PAREA en Projekta met financiering van de EU. 

Voor vragen, suggesties, of meer informatie, nodigen we u uit om contact met PAREA op te nemen via bedrijfsbureau@pareasuriname.com. Bezoek ook hun website en Facebook-pagina.

Ontvang De Nieuwslijn van de VSB

* indicates required