Op 13 december 2023 herdacht GOW2 Energy Suriname N.V. haar 10-jarig jubileum met een gedenkwaardige bijdrage aan de lokale gemeenschap. Onder het motto “Giving Back to Our Community” schenkt het bedrijf een totaalbedrag van USD 100.000 aan 10 sociale instellingen voor duurzame projecten.

De geselecteerde organisaties die elk USD 10.000 ontvangen, zijn onder andere Stichting SuAid, Stichting Kari Yu, Stichting Sari, Stichting Liefdevolle Handen, Kennedy Stichting, Stichting Potters House, Mr. Huber Stichting, Stichting Culturele Organisatie Sport Tourtonne 4 en omgeving, Stichting Buurtwerk Latour (Stibula), en Stichting Beekhuizen Wi na Wan.

GOW2 Energy Suriname N.V. begon haar reis in december 2013, toen het de officiële distributeur werd van TotalEnergies smeermiddelen in Suriname. Sinds december 2015 brengt het bedrijf met trots lokaal geproduceerde premiumkwaliteit benzine en diesel op de Surinaamse markt, afkomstig van de raffinaderij van moedermaatschappij Staatsolie Maatschappij Suriname N.V. (Staatsolie) in Tout Lui Faut, Wanica.

Het bedrijf is ook importeur van Jet A1 vliegtuigbrandstof, waarmee zowel internationale als lokale luchtvaartmaatschappijen worden voorzien. Met een divers klantenbestand, variërend van individuen tot bedrijven in verschillende sectoren, streeft GOW2 ernaar om klantverwachtingen te overtreffen door het leveren van hoogwaardige producten, scherpe prijzen en een uitgebreid dienstenaanbod.

De geschiedenis van GOW2 gaat terug tot 2011, toen Staatsolie alle bezittingen en activiteiten van Chevron overnam en het bedrijf Suritex N.V. oprichtte. In december 2013 werd de naam Suritex gewijzigd in GOW2 Energy Suriname N.V. Als symbool van de Surinaamse trots staat “GOw2” voor “GOWTU,” wat ‘goud’ betekent in het Sranan. Het benadrukt ook het streven om ergens naartoe te gaan, in lijn met de toekomstige groei en ontwikkeling van het bedrijf.

Ontvang De Nieuwslijn van de VSB

* indicates required