Chevron en Staatsolie bundelden hun krachten voor het Bluewave Supplier Development Programma (Leveranciersontwikkelingsprogramma) in Suriname. Dit programma was gericht op het versterken van lokale bedrijven, zodat zij goederen en diensten konden leveren aan de bloeiende offshore olie- en gassector.

Dit initiatief is onderdeel van het succesvolle 2023 Blue Wave Leveranciersontwikkelingsprogramma, een gezamenlijke inspanning van ExxonMobil en Chevron. Chevron’s betrokkenheid was cruciaal, gezien haar aanzienlijke belangen in Surinaamse offshore blokken.

In 2023 namen 25 bedrijven deel, met plannen voor een tweede groep in het eerste kwartaal van 2024. Chevron, Staatsolie en ExxonMobil sponsorden de kosten voor deelnemende bedrijven, waarbij de bedrijven zelf ook bijdroegen.

Het programma bood waardevolle kennis en vaardigheden aan lokale bedrijven, waarvan deelnemers zoals Gopex International getuigden van de impact op het ontwikkelen van financiële, kwaliteits- en veiligheidsaspecten.

Deelnemers hoopten op eerlijke behandeling voor lokale bedrijven die voldeden aan strenge voedselveiligheidseisen. Een informatiebijeenkomst op 23 januari 2023 was vereist voor aanmelding.

Met succesvolle ervaringen in het verleden bleven Chevron, Staatsolie en ExxonMobil hun steun verlenen aan lokale bedrijven. Ze erkenden de waarde van een dergelijk programma voor de groei van de Surinaamse economie.

Deelname aan de BlueWave informatiedag op 23 januari 2023 was een vereiste voor aanmelding voor het (gesponsorde) BlueWave Leveranciersontwikkelingsprogramma voor het MKB. Bij onvoldoende inschrijvingen worden bedrijven die niet aanwezig waren op de informatiedag overwogen.

Gratis Archief Publicaties 

Wist je dat de VSB een rijke geschiedenis heeft vastgelegd in verschillende publicaties. We koesteren deze waardevolle stukjes geschiedenis en willen graag onze passie delen met gelijkgestemden. In ons archief hebben we enkele prachtige oude edities van onze publicaties bewaard. Deze bevatten inzichten, verhalen en ervaringen die de evolutie van werkgeverschap weerspiegelen. Als jij geïnteresseerd bent in het verkennen van deze historische stukken en een dieper begrip wilt krijgen van de ontwikkelingen in de arbeidswereld, nodigen we je uit om je belangstelling te tonen! Stuur ons een bericht op info@vsbstia.org als je graag enkele exemplaren zou willen bemachtigen.

Ontvang De Nieuwslijn van de VSB

* indicates required