De Pacific Island Farmers Organisation Network (PIFON) en COLEAD nodigen partners uit voor de lancering van de serie roundtables over “Growing Resilience: Het versterken van de agro-verwerkingssector in de Pacific Islands.” De eerste ronde-tafelbijeenkomst vindt plaats op woensdag 28 februari 2024.

Online Deelname
De sessie wordt gehouden via Zoom en is toegankelijk voor deelnemers buiten de Pacific Islands op dinsdag 27 februari 2024, vanwege het tijdsverschil.

Context
Volgens de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) is ongeveer 67% van de bevolking in de regio Pacific Islands afhankelijk van landbouw en visserij voor hun levensonderhoud. Het agro-verwerkingsproces, waarbij landbouwproducten worden omgezet in waardevolle producten, staat centraal in het aanpakken van uitdagingen zoals commercialisatie, natuurrampen en klimaatverandering.

Prioriteiten
De focus ligt op het vergroten van de waarde van traditionele gewassen zoals broodvrucht, taro, cassave en zoete aardappel. Het doel is het verbeteren van voeding, voedselzekerheid en het bieden van nieuwe kansen voor binnenlandse markten.

Belangrijke thema’s
Tijdens de eerste ronde-tafelbijeenkomst zullen belangrijke thema’s zoals het verbeteren van de houdbaarheid van verwerkt voedsel, diversificatie van het productaanbod, branding en promotie, voedselveiligheid, kwaliteitsnormen en samenwerking binnen de waardeketen worden besproken.

Innovatie en Duurzaamheid
Om inkomsten te verhogen en waarde toe te voegen aan lokale productie, moet de private sector innovatieve en duurzame strategieën voor agro-verwerking omarmen die klimaatadaptatiestrategieën ondersteunen.

Online Roundtable Serie
PIFON en COLEAD zullen in 2024 samenwerken aan een reeks online roundtables met de focus op waardevermeerdering van traditionele gewassen en binnenlandse waardeketens. De sessies zullen successen van ondernemers, trends, vaardigheden, opkomende innovaties en technologieën in agro-verwerking bespreken.

Samenwerking en Uitwisseling van Best Practices
De bijeenkomsten zullen verschillende belanghebbenden en experts samenbrengen om uitdagingen en kansen in de agro-verwerkingssector te bespreken en de uitwisseling van best practices en leermomenten te bevorderen.

De PIFON-COLEAD Roundtable Serie biedt een platform voor de private sector in de Pacific Islands om de veerkracht van de agro-verwerkingssector te vergroten, de inkomsten van waardeketenactoren te verhogen en werkgelegenheid te creëren, terwijl voedsel- en voedingszekerheid wordt verbeterd en de afhankelijkheid van geïmporteerde voedingsproducten wordt verminderd.

Meer informatie over registratie is beschikbaar op de website: REGISTER 

Ontvang De Nieuwslijn van de VSB

* indicates required