Van 21 tot en met 23 maart 2024 organiseerde de Torarica Group de Green Awareness Expo. Tijdens deze driedaagse expo werd er uitgebreid verteld over de duurzame initiatieven en hun impact op de werkomgeving en het milieu. Dit jaar heeft de Torarica Group gekozen voor een partnerschap met WWF- Guianas, waardoor de expo werd afgesloten met het Earth Hour evenement op de Pier.

De Torarica Group is al geruime tijd bezig met het implementeren van groene of duurzame initiatieven in haar hotels. In 2019 zijn ze een samenwerking aangegaan met Green Key, een internationaal duurzaamheidskeurmerk, zoals ook opgenomen in ons strategisch plan.

Ze zijn een “learning” organisatie; in die hoedanigheid stimuleren ze hun medewerkers om niet alleen op het werk groen te ondernemen, maar ook in hun eigen huishouden. Om een stap verder te gaan, hebben ze besloten om ook de gemeenschap te informeren over de groene initiatieven en daarbij lokale partners te betrekken. Hiermee geeft zij het bedrijfsleven een platform om ook hun groene initiatieven te presenteren aan de gemeenschap.

Samenvattend zijn de doelstellingen als volgt:

  •         Meer bewustwording creëren over duurzaamheid.
  •         Het delen van de groene initiatieven van de Torarica Group met de samenleving en andere Surinaamse bedrijven.
  •         Een bijdrage leveren aan de gekozen Sustainable Development Goals (SDG’s).

De expo was toegankelijk voor iedereen en had Torarica besloten om, net als vorig jaar, ook diverse scholen uit de districten Para, Saramacca, Commewijne en Paramaribo uit te nodigen.

Naast de Torarica Group namen 14 Surinaamse bedrijven deel aan de expo, te weten: CIC, Jumbo Timber, New Tech, Alginco, Zeepfabriek JOAB, Greenheart N.V., Prodimex, Stichting SuReSur, Finabank, Palmex, Jong Groen, Clevia Park, Surivit en Tiny Garden.

Met ongeveer 2100 bezoekers verspreid over de 3 dagen kan de Torarica Group spreken van een geslaagde expo. 

Ontvang De Nieuwslijn van de VSB

* indicates required