Op 25 april organiseerden de Groepen Zakelijke Dienstverlening en Transport van de VSB een netwerkevenement.

Ramps Logistics presenteerde op deze avond hun project “Caribbean Ferry Service” presenteerde. Dit initiatief beoogt betere connectiviteit tussen Caribische landen, met focus op Trinidad en Tobago, Guyana, Antigua en Barbuda, St. Vincent en de Grenadines, Grenada, St. Kitts en Nevis, St. Lucia, Dominica, Suriname en Barbados. Met drie schepen die tot 8.000 passagiers en vracht kunnen vervoeren, zal dit project de regionale transportinfrastructuur transformeren.

Bloem Consultants presenteerden vervolgens over gasontwikkeling in Suriname. Ze benadrukten de waarde van het benutten van offshore gasreserves voor schone energieopwekking en economische groei. Een studiegroep van 22 lokale experts onderzocht het potentieel van Suriname voor gasexploitatie, met aandacht voor duurzaamheid en economische levensvatbaarheid. Het idee van de overgang naar gas gerichte energie benadrukt Suriname’s toewijding aan duurzame ontwikkeling door inspanningen zoals het monetariseren van koolstofkredieten en het verminderen van ecologische impact.

Ontvang De Nieuwslijn van de VSB

* indicates required