De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) heeft een lobby gestart bij het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking voor een uitgebreider visumbeleid voor Franse toeristen. Het voorstel omvat een multi-entry visa voor een jaar of langer, met gratis toegang voor kinderen onder de 12 jaar.

Deze stap is in lijn met de ontwikkelingen in de toerisme-industrie wereldwijd en vereist nauwe samenwerking tussen verschillende ministeries, waaronder BIBIS, EZOTI, TCT, JUSPOL en Financiën. Het doel is niet alleen het stimuleren van toerisme, maar ook het versterken van internationale relaties en handel.

De voorgestelde maatregelen bevorderen de aantrekkelijkheid van Suriname als toeristische bestemming en dragen bij aan economische groei en culturele uitwisseling tussen Suriname en Frankrijk. De VSB kijkt uit naar een vruchtbare samenwerking om dit doel te bereiken en Suriname te positioneren als een toonaangevende toeristische bestemming in de regio.

Ontvang De Nieuwslijn van de VSB

* indicates required