De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) heeft in het kader van haar 74 jarig bestaan, 10 ondernemingen in de gelegenheid gesteld om deelgenoot te zijn van het My Green Enterprise Programma. Als een cruciale speler in de economische ontwikkeling van Suriname, erkent de VSB de waarde van micro-, kleine en middelgrote ondernemingen (MKMO’s) en hun potentieel om zowel economische groei als milieu-impact te bevorderen. 

Met Suriname’s Decent Work Country Program en de Duurzame Ontwikkelingsdoelen 13 en 8 als leidraad, is My Green Enterprise ontworpen om MKMO’s te empoweren om groene praktijken te omarmen. Dit bevordert niet alleen milieubehoud, maar ook duurzame economische groei en inclusieve werkgelegenheid.

My Green Enterprise omvat onder andere:

  • Fundamenten van groen ondernemerschap
  • Het ontwerpen van duurzame bedrijfsmodellen
  • Implementatie van eco-efficiënte praktijken
  • Succesfactoren voor het laten groeien van een groen bedrijf
  • Integratie van duurzaamheid in bedrijfsactiviteiten

Participanten waren afkomstig van ICT bedrijven, producenten van producten en leveranciers van diensten. Allemaal afkomstig uit de MKB. Tijdens de laatste sessie op 7 mei j.l., hebben de participanten hun ervaringen ook mogen delen met John Bliek, Sustainable Enterprise Specialist, die ook aan de wieg heeft gestaan van dit programma. Na deze laatste sessie, zijn de bedrijven aanzet om hun business Greening Plan op te stellen. Allemaal met de handvatten die zijn aangereikt tijdens de trainingen. Daarna volgt het echt werk, de implementatie van de plannen. 

Ontvang De Nieuwslijn van de VSB

* indicates required