De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) en de Suriname Guyana Chamber of Commerce (SGCC) hielden de afgelopen week hun eerste kennismakingsgesprek. Vertegenwoordigers van beide organisaties waren aanwezig, inclusief de ondervoorzitter, bestuursleden en onderdirecteur van de VSB, en de voorzitter, bestuursleden en CEO van de SGCC. Tijdens de vergadering gaf de SGCC een overzicht van de geschiedenis en activiteiten van de Kamer, die in 2022 werd opgericht met steun van prominente figuren uit Suriname en Guyana. 

In de daaropvolgende discussie werd het belang van transparantie en duidelijke verwachtingen voor effectieve samenwerking benadrukt. De ondervoorzitter van de VSB prees de presentatie van de SGCC en benadrukte de rol van de VSB als (nationaal en internationaal) erkende werkgeversorganisatie.

Aan het einde van de bijeenkomst werden afspraken gemaakt om verder te werken aan een samenwerkingsdocument dat zich richt op zowel beleid als micro level activiteiten. Deze eerste ontmoeting markeerde een belangrijke stap in het versterken van de economische banden tussen Suriname en Guyana, met optimisme voor de toekomst en de mogelijkheden die de samenwerking biedt.

Ontvang De Nieuwslijn van de VSB

* indicates required