De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) heeft bij de minister van Economische zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie een dringend verzoek ingediend voor een naar aanleiding van recente bedrijfsbezoeken door de Economische Controle Dienst (ECD) aan enkele van onze leden. Deze bezoeken hebben onder de leden van de VSB tot bezorgdheid geleid vanwege onduidelijkheid over de gehanteerde procedures en de interpretatie van de wet- en regelgeving. Een voorbeeld van deze bezorgdheid werd waargenomen tijdens de bijstand die de VSB verleende aan een lid die werd opgeroepen door de dienst om zich te verantwoorden op grond van vervallen wetgeving uit de jaren 80. 

De VSB erkent de belangrijke rol van de ECD in het waarborgen van een eerlijk ondernemersklimaat en onderschrijft het belang van toezicht en controle. Tegelijkertijd benadrukt de VSB dat handhaving op een rechtvaardige manier dient plaats te vinden, waarbij ondernemers voldoende geïnformeerd worden over hun rechten, verplichtingen en de verwachtingen van de ECD. 

De VSB pleit voor een constructieve voortzetting van dialoog met het ministerie om de knelpunten rondom het optreden van de dienst te bespreken. Het doel is om misverstanden weg te nemen, de communicatie te verbeteren en samen te werken aan oplossingen die bijdragen aan een voorspelbaar en eerlijk ondernemingsklimaat. Gezien de urgentie van de situatie hoopt de VSB op korte termijn met de ECD in overleg te kunnen treden.

Ontvang De Nieuwslijn van de VSB

* indicates required