Ben je klaar om grenzen te verleggen en het volgende grote technologische succes te creëren? Als je een jonge innovator bent die gepassioneerd is over het oplossen van uitdagingen in de echte wereld, dan is dit jouw kans om te schitteren! Welkom bij Hack the Future, de eerste AI-hackathon in Suriname waar creativiteit samenkomt met praktische probleemoplossing in een spannende, collaboratieve omgeving.

Het evenement begint met een online workshop op 14 oktober 2024 en eindigt in het weekend van 25 tot 27 oktober bij het Telesur Telecommunicatie Opleidings- en Onderzoekscentrum (TOC) aan de Antondragtenweg. Samen met andere deelnemers werk je aan innovatieve oplossingen voor enkele van de meest urgente vraagstukken van onze tijd, zoals energie, landbouw, cyberbeveiliging en geestelijke gezondheid.

In samenwerking met Telesur en AethiQs is deze AI-thon meer dan alleen een competitie – het is een kans om betekenisvolle veranderingen teweeg te brengen in Suriname en daarbuiten. Om je op succes voor te bereiden, hebben we verschillende experts zoals Virendra Singh van Telesur, Mark Verschuren van AethiQs, Theo Boomsma van IoTLab Suriname, Leslie Lee Fook van Incus Services en Jurgen Schmeltz van Datasur ingeschakeld. Zij zullen op 14 en 25 oktober een speciale workshop leiden, waarin ze inzichten en tools aanbieden die je door het hackathonproces kunnen begeleiden.

Tijdens het evenement krijg je de kans om echte uitdagingen aan te pakken in verschillende categorieën, zoals het ontwikkelen van digitale leermiddelen om het onderwijs te verbeteren, of het creëren van een virtueel mentorschapsplatform om studenten en professionals met elkaar te verbinden. Je zou je ook kunnen richten op cyberbeveiliging door een systeem voor phishingdetectie te bouwen of een veilig netwerk voor IoT-apparaten te ontwerpen. Alternatief kun je manieren verkennen om klantbetrokkenheid in eCommerce te verbeteren of Suriname te helpen het energieverbruik te verminderen met slimme technologische oplossingen. Elk team wordt verwacht een functioneel prototype te presenteren, en aangezien dit een AI-thon is, moet elk project ten minste één vorm van kunstmatige intelligentie bevatten.

Deze hackathon staat open voor jonge innovators van 18 tot 40 jaar, en teams van 3 tot 5 deelnemers zijn vereist. De competitie biedt aanzienlijke beloningen voor de topteams: het winnende team ontvangt $1.500,- en de beste deelnemers krijgen een baan aangeboden bij Datasur en AethiQs. Het team dat tweede wordt, krijgt $1.000,- en waardevolle netwerkkansen, terwijl het derde team $500 ontvangt. Elke deelnemer krijgt een certificaat en opbouwende feedback van de jury.

MEER INFO

Om deel te nemen aan Hack the Future, registreer je eenvoudig op onze website www.datasur.sr. Vul het registratieformulier in en dien je projectvoorstel in vóór 7 oktober 2024. De hackathon volgt een beoordelingsproces in twee fasen, waarbij de eerste selecties halverwege oktober plaatsvinden, en de definitieve beoordelingen en presentaties tijdens het evenement op 27 oktober.

Mis het niet – registreer je vandaag nog! Dit is jouw kans om de toekomst vorm te geven en je innovatieve ideeën werkelijkheid te laten worden.

Regisreer nu!

Ontvang De Nieuwslijn van de VSB

* indicates required