De Minister van Justitie en Politie Z.E. Amoksi heeft zoals afgesproken de concept wet “Wet Particuliere Beveiligingsorganisaties” gedeeld met de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven, zodat er hierop feedback kan worden gegeven.

Op donderdag 17 november 2022 is er hierover een onderhoud geweest tussen de VSB en enkele vertegenwoordigers van de security sector, waaronder: de VPBS, SSAS en de Beveiligingsautoriteit Suriname. Tijdens deze meeting zijn de vervolgstappen van de groep besproken.

Zowel de VSB alsook de vertegenwoordigers van de security sector waren het erover eens dat er een algemene meeting georganiseerd moet worden, waarbij alle stakeholders worden uitgenodigd om hun input te geven op de concept wet. De reden hiervoor is dat de VSB van mening is dat de wet breed gedragen moet worden door de sector.

De VSB en VPBS zullen conform afspraak contact opnemen met de stakeholders om ze voor de algemene meeting uit te nodigen. Transparant samenwerken met de sector is van belang om uiteindelijk het doel om de sector te ordenenen te kunnen bereiken.

Ontvang De Nieuwslijn van de VSB

* indicates required