De Minister van Justitie en Politie Z.E. Amoksi heeft zoals afgesproken de concept wet “Wet Particuliere Beveiligingsorganisaties” gedeeld met de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven, zodat er hierop feedback kan worden gegeven.

Op donderdag 17 november 2022 is er hierover een onderhoud geweest tussen de VSB en enkele vertegenwoordigers van de security sector, waaronder: de VPBS, SSAS en de Beveiligingsautoriteit Suriname. Tijdens deze meeting zijn de vervolgstappen van de groep besproken.

Zowel de VSB alsook de vertegenwoordigers van de security sector waren het erover eens dat er een algemene meeting georganiseerd moet worden, waarbij alle stakeholders worden uitgenodigd om hun input te geven op de concept wet. De reden hiervoor is dat de VSB van mening is dat de wet breed gedragen moet worden door de sector.

De VSB en VPBS zullen conform afspraak contact opnemen met de stakeholders om ze voor de algemene meeting uit te nodigen. Transparant samenwerken met de sector is van belang om uiteindelijk het doel om de sector te ordenenen te kunnen bereiken.

Gratis Archief Publicaties 

Wist je dat de VSB een rijke geschiedenis heeft vastgelegd in verschillende publicaties. We koesteren deze waardevolle stukjes geschiedenis en willen graag onze passie delen met gelijkgestemden. In ons archief hebben we enkele prachtige oude edities van onze publicaties bewaard. Deze bevatten inzichten, verhalen en ervaringen die de evolutie van werkgeverschap weerspiegelen. Als jij geïnteresseerd bent in het verkennen van deze historische stukken en een dieper begrip wilt krijgen van de ontwikkelingen in de arbeidswereld, nodigen we je uit om je belangstelling te tonen! Stuur ons een bericht op info@vsbstia.org als je graag enkele exemplaren zou willen bemachtigen.

Ontvang De Nieuwslijn van de VSB

* indicates required