Gelet op de hedendaagse ontwikkelingen waar virtueel contact wordt gestimuleerd, droeg Apptastic, een Surinaamse software-ontwikkelingsbedrijf, bij aan de verbetering van de dienstverlening van Trustbank Amanah. De software ontwikkelaar creëerde met de no-code software platform Bubble.io, een online onboarding applicatie ‘Mijn Aanvraag’ om het proces van simpel en gemakkelijk bankieren mogelijk te maken. 

Het belang van financiële inclusiviteit kwam nog meer tot uiting tijdens de covid-19 periode, waarbij fysiek bezoek aan de bank beperkt was. Met dit platform kunnen mensen makkelijk en simpel hun giro- en spaarrekening, en of micro- en persoonlijke financiering online aanvragen, vooral zij uit de verre gebieden waarbij slechts een internetverbinding en een mobiele telefoon nodig zijn. Via dit platform hebben ook micro ondernemers makkelijker toegang tot ‘bankzaken doen’. 

De onboarding applicatie is via de website van Trustbank Amanah te vinden. Het is een veilig en makkelijk proces. 

Met de casus van Trustbank Amanah is er gekozen om aan de klantzijde een mobiel vriendelijk website te onwikkelen en voor de operationele zijde van de bank is er een dashboard met onder andere de belangrijkste prestatie indicatoren ontwikkeld die rechtstreeks bijdraagt aan inzichtelijke besluitvorming bij de bank. 

Apptastic is er content mee om in Trustbank Amanah een partner te hebben gevonden om samen bij te dragen aan financiële inclusiviteit. Hierbij in gedachte nemende Sustainable Development Goal nr 10: Ongelijkheid verminderen. In oktober 2022 heeft Apptastic het ISO 9001:2015 kwaliteitscertificering behaald in het ontwikkelen van op maat gemaakte software applicaties en het (her)inrichten van bedrijfsprocessen. Apptastic is met meer dan 11 jaar ervaring, het software ontwikkelingsbedrijf dat u ondersteunt met de digitale transformatie van uw organisatie zowel in Suriname als het buitenland. You can relax, as we take care of your APPS!

Ontvang De Nieuwslijn van de VSB

* indicates required