Een concept dat van belang is voor Surinaamse bedrijven, instellingen en overheid

  1. De Jongeren Denktank Suriname: de officiële jongeren denktank van én voor Suriname. De denktank geeft op verzoek advies op verschillende gebieden en ontwikkelt plannen waar behoefte aan is. De denktank bestaat uit een groep van young professionals en studenten (MBO, HBO en Universiteit) met verschillende studieachtergronden die zich gedurende hun stageperiode willen inzetten voor de denktank.
  2. Stagiairs: Stagiairs van het MBO, HBO en Universiteit staan klaar voor bedrijven, instellingen en overheid in Suriname.

Belang voor Surinaamse bedrijven, instellingen en overheid.

Door de denktank en jongeren te betrekken bij het ontwikkelen van beleid, krijgen zij enerzijds een kijkje in de keuken van de bestuurders en beleidsmakers van Suriname. Anderzijds vormt de denktank een manier om de interactie tussen medewerkers van de verschillende bedrijven, instellingen en overheid te bevorderen.

De inzichten en adviezen van de denktank zijn erg waardevol: ideeën van jonge studenten zijn vaak creatief en innovatief. De resultaten van de denktank zijn uniek omdat haar leden een frisse blik geven op zaken waar bedrijven dagelijks mee bezig zijn.

Door de mogelijkheden te bieden en de studenten als stagiairs aan te nemen voor maximaal 6 maanden zijn de voordelen duidelijk. Stagiairs met Suriname te verbinden werkt versterkend voor de relaties en dat biedt talloze voordelen.

Belang voor jongeren

Leden van de denktank zijn een jaar lang intensief betrokken bij het maken van beleid. En dat betekent: ‘out of the box’ denken tijdens brainstormsessies, literatuur en rapporten bestuderen en in gesprek gaan met beleidsmedewerkers van de verschillende bedrijven, instellingen en overheid.  Ook nemen leden deel aan evenementen en bezoeken ze externe organisaties om zo tot inspirerende nieuwe ideeën te komen. Actief betrokken zijn bij de denktank is een ontzettend leuke, maar vooral leerzame en uitdagende ervaring. Het biedt de kans om jongeren actief in te zetten voor de wereld waarin wij leven en zelfstandig een visie te ontwikkelen. De Young Ambassadors en stagiairs worden op adequate wijze begeleid door hun instelling en de denktank zelf.

Meer weten? Zie website www.rebuildsuriname.com of stuur een mail naar info@rebuildsuriname.com

Ontvang De Nieuwslijn van de VSB

* indicates required