VSB  verbaast zich over de uitspraak van   Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking in de media op 24 april 2023 jl. Hierin  beweert  de bewindsman dat de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) heel traag reageert op de geboden kansen vanuit de regio.

VSB als organisatie zal slechts naar die meetings gaan waar er een meerwaarde is voor het bedrijfsleven. De VSB moet als vereniging haar middelen nuttig besteden. Wij zijn immers ten alle tijden verantwoording schuldig aan onze leden.

Graag verwijst de VSB de bewindsman naar een onderhoud met een delegatie van de VSB op 27 maart 2023 onder leiding van voorzitter Rekha Bissumbhar. De agendapunten van deze bijeenkomst waren onder andere:

  • De Investeringswet
  • Ease of Doing Business
  • Trade Mission Jamaica, Dom Republic & Panama, Curacao
  • Immigratie beleid en Tourist card
  • Market Access to Caricom, Barbados & French Guy/Guy
  • Werkvergunning vreemdelingen

De VSB geeft de voorkeur aan het oplossen van de knellende issues en draagt gaarne bij aan die zaken die het totale bedrijfsleven meteen ten goede komen.

Ontvang De Nieuwslijn van de VSB

* indicates required