Op 26 oktober 2020 heeft het internationaal creditratingbureau Fitch Ratings, de lange termijn vreemde valuta kredietwaardigheid van het land naar omlaag aangepast van een CC rating naar C. Deze aanpassing betreft ook de rating op de uitgegeven obligatielening van USD 550 mln. die in 2026 vervalt en die van USD 125 mln. die in 2023 vervalt. De reden voor deze aanpassing is vanwege het feit dat de overheid niet in staat was, om op die dag te voldoen aan de rentebetaling op de USD 550 kapitaalmarkt obligatie van USD 25,4 mln. De overheid heeft een grace periode van 30 dagen om alsnog de rentelasten op dit schuldinstrument te betalen. Als de overheid niet in staat is, binnen de 30 dagen haar betaling te voldoen, kan Fitch de lange termijn vreemde valuta kredietwaardigheid verder aanpassen tot Restricted Default (RD) en de rating op het instrument tot Default (D).

Download het document om verder te lezen: Fitch creditrating voor Suriname-okt2020

Note
Zijn er interessante weetjes of activiteiten waar u graag ook via de Nieuwslijn van de VSB aandacht voor wenst, kunt u gerust contact opnemen met de heer Kamlesh Ganesh via zijn mailadres kamlesh.ganesh@vsbstia.org, of bellen naar het Bureau van de VSB. Hetzelfde geldt voor advertenties.