π‘‰π‘Ÿπ‘Žπ‘Žπ‘”π‘ π‘‘π‘’π‘˜π‘˜π‘’π‘› π‘Šπ‘ŠπΉ πΊπ‘’π‘¦π‘Žπ‘›π‘Žβ€™π‘  π‘π‘’π‘›π‘‘π‘Ÿπ‘Žπ‘Žπ‘™ 𝑏𝑖𝑗 π»π‘Žπ‘π‘˜π‘Žπ‘‘β„Žπ‘œπ‘›

Enkele door het WWF (World Wildlife Fund) aangegeven internationaal georiΓ«nteerde vraagstukken uit de Guyana-regio staan centraal bij de zogenoemde β€˜Hackathon’ die op maandag 17 mei online heeft plaatsgevonden. Op 08 juni zullen de studenten een presentatie houden.

De Beoordelings Commissie (BC) bij de Hackathon bestaat uit experts van het PTC en van het WWF. De rapporten (analyses, informatieverzameling, aanbevelingen) van de deelnemende teams worden beschikbaar gesteld aan het WWF. PTC wil met de Hackathon tevens bijdragen aan relevante vraagstukken voor het WWF in de regio Suriname en versterkt hiermee haar internationale netwerken en kennisgebieden. Voor de (29) deelnemende studenten, met name uit het MBA programma, is het een belangrijke toevoeging bij internationale ervaringen en grensoverschrijdende vraagstukken.

WWF zal dan het team met de beste oplossing belonen met een award.

Dit gebeurt in combinatie met het evenement Creathon (β€˜Create Tomorrow’) dat op 27 mei en op 28 mei voor de 10e keer in Nederland, Enschede, wordt gehouden.

Studenten van PTC University of Applied Sciences en van Saxion University of Applied Sciences nemen in het kader van hun studies deel aan de evenementen. De thema’s van de Creathon 2021 zijn Energy Transition, Connected Healthcare, Future Industry en Smart Cities.

Voor de MBA-studenten van het PTC programma ’Innovation & Technology’ is deelname aan beide events een vervanging voor het studiegedeelte dat regulier wordt ingevuld met de jaarlijkse Studie Orientatie Reis (voor het afstuderen). Vanwege de COVID-19 pandemie is deze jaarlijkse Studie Orientatie Reis voor de tweede keer afgelast.

Saxion en PTC zijn in 2019 de intentie tot een meerjarige samenwerkingsovereenkomst aangegaan en begeleiden vanuit hun expertise beide evenementen. Zij werken reeds samen op verschillende gebieden en bij projecten met de uitwisseling en het vergroten van kennis in hun organisaties.

Saxion bouwt met haar deelname aan de Creathon veel deskundigheid en ervaring op voor eigen studenten en die van het PTC. Daarnaast voegt zij veel kennis toe op het gebied van digitaal onderwijs.

Ontvang De Nieuwslijn van de VSB

* indicates required

Note
Zijn er interessante weetjes of activiteiten waar u graag ook via de Nieuwslijn van de VSB aandacht voor wenst, kunt u gerust contact opnemen met de heer Kamlesh Ganesh via zijn mailadres kamlesh.ganesh@vsbstia.org, of bellen naar het Bureau van de VSB. Hetzelfde geldt voor advertenties.

Wordt lid
Adverteren?