VSB heeft recent met haar counterparts (overheid en vakbeweging) een onderhoud gehad inzake de invulling van de Center of Innovation and Productivity (CIP). Suriname staat volgens de 2018 editie van het Global Competitiveness Report gepubliceerd door het World Economic Forum op de 110e plaats van 140 landen in de wereld. Met het aannemen van de Wet Centrum voor Innovatie en Productiviteit (CIP) in november 2018 is er blijk gegeven van haar intentie om economische en sociale vooruitgang en duurzaamheid te bevorderen. Het CIP is opgericht om de structurele problemen van Suriname aan te pakken die betrekking hebben op de publieke sector, een kleine (formele) private sector en de afhankelijkheid van de mijnbouw. 

Het realiseren van een goed functionerend CIP is onderdeel van het Decent Work Country Programma, waar de VSB ook een belangrijke bijdrage aan levert. 

Het recent onderhoudt met de tripartiete partners kwam ook vanwege de vorderingen die zijn geboekt in samenwerking met de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO). De VSB heeft aangegeven een belangrijke bijdrage te willen en zullen leveren aan een goed functionerend CIP. 

Ontvang De Nieuwslijn van de VSB

* indicates required

Ontvang Onze Nieuwslijn

* indicates required