Rainer Rakijo kwam op 1 februari 1992 bij de VSB in dienst als expeditiemedewerker, terwijl hij nog bezig was met zijn AMTO opleiding.

“Ik heb gereageerd op een sollicitatie. Het was niet in mijn branche, maar omdat ik mijn taxi werk niet ideaal vond, heb ik  toch gereageerd op de sollicitatie van de VSB”.

Toen en nu

Rainer heeft de VSB inmiddels 29 jaren gediend. Hij heeft de VSB al bijkans de helft van haar bestaan gekend. Door de jaren heen heeft Rainer heel wat zien komen, gaan en veranderen.

“Het werk was toen relatief meer. Ik moest meer het veld in, omdat er toen veel meer papierwerk was. Onze werkdruk was heel hoog. Toen waren wij met 2 collega’s. Nu ben ik de enige. Het werk is nu iets anders”.

Rainer heeft door de jaren heen de impact van technologische ontwikkeling op zijn werk zelf mogen ervaren.

“Er is nu minder papierwerk in vergelijking met jaren geleden. De VSB doet nu zoveel meer. Er is voor mij veel meer ander werk erbij gekomen. Ik kan me niet voorstellen hoeveel werk ik nu zou hebben als er nog steeds zoveel papierwerk nodig was”.

Wat heeft jouw 29 jaren bij de VSB gehouden?

“Het is een plicht. Je hebt ervoor gekozen. De werksfeer is belangrijk. Wederzijds respect helpt de motivatie in het werk houden. Het werk moet gedaan worden, maar de manier waarop mensen mij op de werkvloer benaderen en behandelen heeft effect op de manier waarop ik me werk doe”.

Rainer zit elke maandag aan bij de weekvergadering voor de planning van de werkweek.

“Het geeft mij een gevoel van respect. Op zo een manier hoor ik ook meer over de activiteiten van de organisatie. Het geeft mij een gevoel van betrokkenheid”

Rainer is ook klein ondernemer. Hij heeft een achtergrond in werktuigbouwkunde. Hij heeft zich gespecialiseerd in het maken van vogel meubilair. Dit doet hij als deel van zijn hobby.

“Tot nu toe lukt het wel om het werk te combineren. Door de laatste ontwikkelingen rond de valutamarkt is het moeilijker geworden, maar wij proberen ons hoofd boven water te houden”.

Op 54 jarige leeftijd meent Rainer  nog genoeg energie te hebben om zijn krachten te blijven verlenen aan de VSB.

“Ik ben er al een tijd. 71 jaar VSB is niet 71 dagen. Ik hoop dat wij de leden verder en steeds beter kunnen dienen. Ik hoop dat de VSB kan continueren als team en het beste van kan maken voor de private sector. Laten wij samen het beste blijven doen”.

Ontvang De Nieuwslijn van de VSB

* indicates required

Note
Zijn er interessante weetjes of activiteiten waar u graag ook via de Nieuwslijn van de VSB aandacht voor wenst, kunt u gerust contact opnemen met de heer Kamlesh Ganesh via zijn mailadres kamlesh.ganesh@vsbstia.org, of bellen naar het Bureau van de VSB. Hetzelfde geldt voor advertenties.

Wordt lid
Adverteren?